lauantai 26. lokakuuta 2013

Vaatteet


Herra on parin vuoden aikana puhunut minulle paljon vaatteista ja tämä kirjoitus on pitkän linjan tulos. Tämä on yksi tärkeimmistä aiheista vaikka onkin mielenkiintoisella otsikolla. Nyt emme siis puhu mistään muoti-ilmiöistä vaan hengellisistä vaatteista joita on meidän päällämme, tiedostamme sitä tai emme. Haluan tuoda sinulle ymmärrykseen nämä hengelliset vaatteet ja niiden merkityksen.

Voimme kulkea hengellisesti alastomana, saastaisissa vaatteissa tai valkeissa vaatteissa riippuen valinnoistamme, sanoistamme ja teoistamme. Tietenkin suosittelen kaikille valkeiden vaatteiden päälle pukemista ja saastaisten vaatteiden hävittämistä. Raamatun alkulehdillä hengellinen alastomuus tuli ihmiseen synnin seurauksena, häpeä on yksi alastomuuden seuraus, tietoisuus siitä että on saastainen. Se ei kuitenkaan estänyt Jumalaa etsimästä ihmistä, Jumala ei hylännyt ihmistä, mutta synnillä oli seurauksensa, kuten sillä on tänäkin päivänä. Raamattu ilmoittaa että Jumala on sama eilen tänään ja ikuisesti. Jumala on hyvä Jumala joka etsii ihmistä Raamatun alkulehdiltä loppuun asti. Jumala ei ole vihainen, Jumala on rakkaus.

Herra Jumala huusi miestä ja sanoi hänelle: "Missä olet?" Hän vastasi: "Minä kuulin sinun askeleesi paratiisissa ja pelkäsin, sillä minä olen alasti, ja sentähden minä lymysin". (1.Moos.3:9-10)

Katso, minä tulen niinkuin varas; autuas se, joka valvoo ja pitää vaatteistansa vaarin, ettei hän kulkisi alastomana eikä hänen häpeätänsä nähtäisi! - (Ilm.16:15)

Meillä on vapaa tahto, saat siis tehdä niinkuin lystäät, mutta kaikki ei ole sinulle hyödyksi ja valintasi määrittävät sinun tilasi ja ohjaavat elämääsi. Tiedän ettei oikeiden valintojen tekeminen ole aina helppoa, sillä asioihin vaikuttavat myös hengelliset asiat eli henkivallat, niin hyvät kuin pahatkin. Jumala kuitenkin antaa niille jotka uskovat Kristukseen rohkeuden hengen, jolloin on paljon helpompi tehdä oikeita ja rakentavia päätöksiä.

"Riisukaa pois saastaiset vaatteet hänen yltänsä". Ja hän sanoi hänelle: "Katso, minä olen ottanut sinulta pois pahat tekosi, ja minä puetan sinut juhlavaatteisiin". (Sak.3:3-5)

Joosualla oli jossakin vaiheessa Raamatun mukaan saastaiset vaatteet ja ne oli sanan mukaan pahat teot, Roomalaiskirje sanoo asiasta seuraavasti:

Yö on pitkälle kulunut, ja päivä on lähellä. Pankaamme sentähden pois pimeyden teot, ja pukeutukaamme valkeuden varuksiin. Vaeltakaamme säädyllisesti, niin kuin päivällä, ei mässäyksissä ja juomingeissa, ei haureudessa ja irstaudessa, ei riidassa ja kateudessa, vaan pukekaa päällenne Herra Jeesus Kristus, älkääkä niin pitäkö lihastanne huolta, että himot heräävät. (Room.13:12-14)

Kolossalaiskirje kehoittaa:

Älkää puhuko valhetta toisistanne, te, jotka olette riisuneet pois vanhan ihmisen tekoinensa ja pukeutuneet uuteen, joka uudistuu tietoon, Luojansa kuvan mukaan... Pukeutukaa siis te, jotka olette Jumalan valituita, pyhiä ja rakkaita, sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, sävyisyyteen, pitkämielisyyteen, kärsikää toinen toistanne ja antakaa toisillenne anteeksi, jos kenellä on moitetta toista vastaan. Niinkuin Herrakin on antanut teille anteeksi, niin myös te antakaa. Mutta kaiken tämän lisäksi pukeutukaa rakkauteen, mikä on täydellisyyden side. Ja vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha, johon te olette kutsututkin yhdessä ruumiissa, ja olkaa kiitolliset. (Kol.3:9-15)

Valkeuden varustukset on pyhien vanhurskaat teot (RK, Ilm.19:7-8), Jumalan kunniaksi eläminen, kun taas saastaiset vaatteet on pimeyden tekoja, kaikki minkä luemme ts. synniksi; riidat, kateus, irstaus, haureus, juopottelu... ylpeys, valehtelu, ahneus ja kaiken maailman himot. Tuskin kaikkea tarvitsee luetella, sait varmaan käsityksen mitä Raamattu yrittää meille sanoa, aina vain emme ole vastaanottavaisella päällä, kun tulee kyseeseen jostakin luopuminen, vaikka se olisi sinulle etu, mutta jos emme ymmärrä tätä etua, niin emme ole valmiit vaihtokauppaan. Siksi meidän tulee tavoitella ymmärrystä ja viisautta. Raamattu sanookin, että Herran pelko on viisauden alku. Kun meillä on terve Herran pelko, emme pysty tekemään syntiä, tai, aina me pystymme, mutta koemme niin kovat tuskat sen seurauksena, että opimme karttamaan sitä. Kun me kartamme syntiä, elämme automaattisesti Jumalalle mieliksi. Niin sanotusti Jumalan käskyjen mukaan ja emme ole sotanneet vaatteitamme vaan vaellamme puhtaissa vaatteissa. Morsiammen loisto katoaa jos hääpuku on suttuinen ja kurassa, kauhtunut vanha rusehtunut mekko. Häämekon tulee olla hohtavan puhdas, kirkkaan valkoinen mekko. Kristus tulee pian hakemaan morsiammensa, joka on vailla tahraa ja ryppyä.

Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä, että hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta, saadakseen asetetuksi eteensä kirkastettuna seurakunnan, jossa ei olisi tahraa eikä ryppyä eikä mitään muuta sellaista, vaan joka olisi pyhä ja nuhteeton. (Efe.5:25-27)

Rakkaus on kaiken pohja ja perusta, koska Jeesus Kristus rakastaa sinua, hän asetti itsensä alttiiksi sinun edestäsi, eli kärsi ristillä sinun puolestasi ja armosta vapautti sinut kuoleman vallasta ja puhdistaa sinut Sanallaan. Tässä kaikessa on yksi ehto, ota Hänet vastaan ja anna Hänen tehdä tämä hyvä työ sinussa. Hän on uskon alkaja ja täydelliseksi tekijä.

Taivasten valtakunta on verrattava kuninkaaseen, joka laittoi häät pojallensa....ja häähuone tuli täyteen pöytävieraita. Mutta kun kuningas meni katsomaan pöytävieraita, näki hän siellä miehen, joka ei ollut puettu häävaatteisiin. Ja hän sanoi hänelle: 'Ystävä, kuinka sinä olet tullut tänne sisälle, vaikka sinulla ei ole häävaatteita?' Mutta hän jäi sanattomaksi. Silloin kuningas sanoi palvelijoille: 'Sitokaa hänen jalkansa ja kätensä ja heittäkää hänet ulos pimeyteen'. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys. Sillä monet ovat kutsutut, mutta harvat valitut." (Matt.22:2, 10-14)

Ainoastaan Kristus voi antaa sinulle sellaiset vaatteet, joilla pääsee näihin häihin. Ota siis Jeesus Kristus vastaan elämääsi ja saat kokea pelastuksen ihmeen, uudesti syntymisen ihmeen, sitten anna Jumalan Sanan puhdistaa sinut pahoista teoistasi, saastaisista vaatteista ja pese itsesi Jumalan Sanalla. Pukeudu rakkauteen, sillä Jumala on rakkaus. Ole armahtavainen, sillä sait kokea armahduksen. Ole pitkämielinen, sillä Jumala oli sinua kohtaan pitkämielinen. Ole nöyrä, sillä Jumala on nöyrä sydämeltään. Anna Jumalan Pyhän Hengen tehdä sinussa työtä Raamatun valossa, elä sen sanan mukaan ja tulet näkemään ihmeellisiä asioita elämässäsi.

Autuaat ne, jotka pesevät vaatteensa, että heillä olisi valta syödä elämän puusta ja he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin! Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät. (Ilm.22:14-15)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti