lauantai 5. lokakuuta 2013

Siunaus vuodatetaan janoaville


Haluan aloittaa sanomalla, että uudesti syntynyt ihminen ei ole tästä maailmasta, vaan Hän on Valtakunnan lapsi, hengestä syntynyt Jumalan lapsi. Siksi mielemme ei tulisi olla asettunut tämän maailman asioihin; rahaan, seksiin, valtaan, maineeseen, asemaan, koulutukseen... vaan Jumalan valtakunnan asioihin ja Hengellä täyttymiseen. Syy voi olla se, että jos haluamme elää Jumalisesti Kristuksessa joudumme vainottaviksi, se on Jumalan lupaus siinä missä moni mukavammalta kuulostava asia Raamatussa.

Jos maailma teitä vihaa, niin tietäkää, että se on vihannut minua ennen kuin teitä. Jos te maailmasta olisitte, niin maailma omaansa rakastaisi; mutta koska te ette ole maailmasta, vaan minä olen teidät maailmasta valinnut, sentähden maailma teitä vihaa. Muistakaa se sana, jonka minä teille sanoin: 'Ei ole palvelija herraansa suurempi'. Jos he ovat minua vainonneet, niin he teitäkin vainoavat; jos he ovat ottaneet vaarin minun sanastani, niin he ottavat vaarin teidänkin sanastanne.
(Joh 15:18-20)

Janoatko sinä Jumalan tuntemista, haluatko elää Sanan mukaan, olla murehduttamatta Pyhää Henkeä, odotatko ilmestystä Kristuksesta, odotatko, että Jumala puhuu sinulle? Nämä muutamat kysymykset tai ennemminkin sinun vastauksesi näihin kysymyksiin antaa sinulle ymmärryksen oletko oikeassa suhteessa Jumalan asioihin. Jumala on Pyhä, älä pidä halpana Hänen Sanaa ja lupauksia.

Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä. (Room 12:2)

Mielen uudistuksen kautta alamme saada ymmärrystä siitä mikä on hyvää ja otollista ja täydellistä meille. Sillä Jumala ei halua sinulle mitään vajavaista, pelkästään hyvää ja täydellistä. Joskus se on vaikea hyväksyä, että Jumala on hyvä ja ei kanna kaunaa sinua kohtaan ja että hän haluaa täyttää sinut Pyhällä Hengellään. Se on Jumalan tahto, että sinä olet ylitsevuotava astia ja Jumalan valtakunta tulee sinun kauttasi esiin tässä maailmassa. Me emme ole tästä maailmasta, mutta olemme tässä maailmassa, Jumalan tarkoitus ei ole, että olemme tällä piiloutuneena kaikkien ihmisten sekaan, Hän teki sinusta maailman suolan ja valon! Kummankin puutteen kyllä huomaa, joko on pimeyttä tai meno on mautonta. Me emme voi olla näkymättä jos elämme Kristukselle koko sielustamme, ruumiistamme ja hengestämme.

Älkää sentähden olko mielettömät, vaan ymmärtäkää, mikä Herran tahto on. Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä, (Ef 5:17-18)

Raamattu puhuu merkeistä, jotka seuraavat niitä, jotka uskovat. Uskovat mihin? Siihen että olet pelastunut? Vai siihen että Jeesus Kristus vei työnsä ristillä päätökseen ja siinä osoitti Jumalan täydellisen rakkauden ihmiskuntaa kohtaan tuoden ihmisille jotka uskovat Häneen täyden lunastuksen, rauhan, vapauden synnin kahleista, kaikista demonisista voimista ja valloista? Siihen, että mikään ei ole vahingoittava uskovaa, joka elää Jumalisesti Kristuksessa. Ei demonit hypi sisään jos lasket kätesi demonisoidun ihmisen päälle! Raamattu sanoo, ettei mikään ole vahingoittava sinua. Sairaat alakavat parantua ja ihmiset vapautua, kun laskemme kätemme niiden päälle.

Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi." Kun nyt Herra Jeesus oli puhunut heille, otettiin hänet ylös taivaaseen, ja hän istui Jumalan oikealle puolelle. Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta. (Mark 16:17-20)

Sana yliluonnollinen on englanniksi supernatural, eli super luonnollinen! Jumalamme luonne on siis todella luonnollinen, niin tulisi meidänkin olla. Voimme heittää kaikki outoudet romukoppaan, mutta hyväksyä että emme täysin ymmärrä Jumalan aivoituksia ja että hän voi tehdä asioita joita me emme heti ymmärrä tai edes hyväksy oman ajatusmaailmamme pienuudessa.

Matt.21:21-22 ja Mark.11:23, Jeesus puhuu uskosta ja vertaa sitä sinapinsiemeneen, kuinka pieni usko jo tekee valtavia asioita tässä maailman ajassa. Meidän tulee uskoa Jumalan voimaan, joka voi tehdä mitä ihmeellisimpiä asioita. Kysymys kuuluukin janoammeko Jumalan valtakunnan asioita elämässämme. Nyt en tarkoita sitä että hetken mielijohteesta toteamme että nyt tekisi mieli jotakin ja kohta kohta jotakin muuta. Tahdotko sinä oikeasti jotakin, niin ettet voi elää ilman sitä. Et halua vain maistella eri asioita vaan sinun on todellinen jano, kuolet jos et saa sitä.

Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi. (Ilm21:6)

Autuaita ovat ne, jotka isoavat ja janoavat vanhurskautta, sillä heidät ravitaan. (Matt 5:6)

Jumalan siunaus vuodatetaan janoaville, voit lukea 5.Moos.28:1-14 tarkemmin mitä tarkoittaa Jumalan siunaus. Näin Jumala palkitsee ne, jotka janoavat Hänen tuntemistaan hinnasta välittämättä, jotka haluavat olla siellä missä Hän on.  Vanhurskaus on päämäärämme, siunaus on lahja.

etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan. 
(Matt.6:25-34)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti