lauantai 19. tammikuuta 2013

Puutarha





                                          Misty Edwards - Garden


Voimme lukea Raamatun alkulehdiltä, kuinka Aatami ja Eeva ajettiin pois puutarhasta. Mikä tämä puutarha/paratiisi oli? Minä koen sen olevan ihmisen mieli, sillä he ajatuksissaan rikkoivat Jumalan Sanaa vastaan ja sitten käytännössä toteuttivat ajatuksensa. He kuolivat hengellisesti ja sitten heidät ajettiin ulos puutarhasta. Ensin heillä oli hengen mieli, mutta vihollisen viettelyn ja Jumalan sanan kyseenalaistamisen tähden he alistuivat lihallisen mielen valtaan, tekivät synnin, ja kuolivat hengellisesti. Puutarha varmasti oli fyysinen paikka, sillä Raamattu puhuu siitä niin selkeällä kielellä, mutta nyt katselemme asiaa tästä hengellisestä näkökulmasta, Raamattu sanoo:

Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla, eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä". (Luukas 17:20-21)

Jumalan valtakunta tulee siis sisäisesti meihin, mutta millä tavalla? Raamattu puhuu kuinka Pyhä Henki tulee meihin, kuinka Jeesus ja Isä tulee meihin asumaan. Mitä tämä tarkoittaa? Raamattu sanoo, ettei kukaan voi tulla Jumalan luokse ellei synny uudesti ylhäältä. Tämä ei ole fyysinen syntymä vaan hengellinen, mutta ihminen oli kuollut pois tuosta Jumalan kuvasta, siksi ihmisen tarvitsee syntyä uudestaan hengelliseksi ihmiseksi. Raamatun yksi väkevistä opetuksista on opetus hengen mielestä, johon tässä luon pohjaa.

Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista. Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa, että lain vanhurskaus täytettäisiin meissä, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen. Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli. Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha; sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan. Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset. 
(Room 8:2-8)

Roomalaiskirje selvästi kertoo kahdenlaisesta mielestä, joka ihmisellä voi olla; lihan mieli ja hengen mieli, Jumala oli luonut ihmisen kuvakseen puutarhaan, tuo hengen mieli oli jumalan kuva, jumalan mieli. Ihmisen langettua pois Jumalan tahdosta puutarhassa, ihminen joutui lihallisen mielensä valtaan ja näin pois Jumalan lain suojasta, rikolliseksi. Ristillä Jeesus armahti meitä ja teki lain kautta pelastumisen mitättömäksi, sillä ihmisen mieli oli tullut heikoksi ja siksi ihmisen pelastuminen lain kautta oli tullut mahdottomaksi.

Sillä hän on meidän rauhamme, hän, joka teki molemmat yhdeksi ja purki erottavan väliseinän, nimittäin vihollisuuden, kun hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä, luodakseen itsessänsä nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, tehden rauhan, ja yhdessä ruumiissa sovittaakseen molemmat Jumalan kanssa ristin kautta, kuolettaen itsensä kautta vihollisuuden. (Efe 2:14-16)

Efesolaiskirjeessä puhutaan pakanoista ja Juutalaisista ja kuinka Jumala teki heidät yhdeksi uudeksi mieheksi. Kuitenkin huomaan tässä sisällä olevan väkevän totuuden Jumalan purkaessa vihollisuuden. Aikaisemmin aina yhdistin tässä että tuo laki oli se vihollinen, mutta Roomalaiskirjettä lukiessani sain ilmestyksen tästä paikasta ja ymmärsin tuon vihollisuuden olleen lihan mieli, niinkuin Room 8:7 sanoo. Jumala ei koskaan antanut lakia ihmiselle viholliseksi, vaan puolustajaksi, mutta ihmisen mielen heikkouden vuoksi se ei toiminut ihmiselle pelastukseksi, vaan tarvittiin pelastaja, Jeesus, joka toi armon ihmiselle joka oli kuollut rikkomuksiensa tähden. Jumala ei kuitenkaan tahdo, että ihminen jatkaa tuon rikkurin elämää, vaan puhdasta ja pyhää elämää. Laki ei kadonnut minnekään, mutta armo vapautti ihmisen kadotustuomiosta. Siksi meidän tulee oppia elämään armosta Krtistuksessa Jeesuksessa, tehdä parannus pahoista teoistamme ja muuttua mielen hengeltä, sillä hengen mieli on elämä, mutta lihan mieli on kuolema. Lihan mieli ei Roomalaiskirjeen mukaan alistu Jumalan lain alle, mutta Hengen mieli alistuu, siksi laki ei ole kadonnut, vaan tullut täytettäväksi rakkaudesta käsin. Kirjoitan myöhemmin blogin mielen uudistumisesta, sillä tähän yhteyteen se on liian suuri asia käsiteltäväksi.

Blogissa Iisebelin henki ja Saatanan Synagooga käsittelimme aihetta 1.Kuningasten kirjan 21 luvun kautta, niin teemme nytkin, sillä siinä on väkevä sanoma Naabotin puutarhasta, kuinka sielunvihollinen haluaa tuon kauniin puutarhan käyttöönsä. Se oli kaunis, Naabot oli hurskas mies eikä halunnut antaa tai myydä perintöosaansa. Mekin olemme perillisiä Kristuksessa ja vihollinen haluaa sinun perintöosasi tuosta puutarhasta, joka on sinun mielesi, hän haluaa tehdä tuosta viinitarhasta vihannestarhan. Toisin sanoen, paholainen ei halua, että Jumalan hengen viisaus tulee sinun kauttasi maailmaan, vaan haluaa tehdä sinusta hengellisesti vihanneksen. Siksi tämä on mielen taistelua, hengen mieli vastaan lihan mieli, kumman alle sinä alistut? Vihollinen siis haluaa saastuttaa sinun mielesi pois vilpittömyydestä Kristusta kohtaan, mutta meidän tehtävämme on varjella sitä ja parhaiten se onnistuu oppimalla tuntemaan Kristus sellaisena kuin Hän on, oppia tuntemaan Jumalan sana ja elää sen mukaan, vaalia pyhien yhteyttä, sillä keskinäisestä rakkaudesta meidät tunnetaan Hänen omiksi. Sillä vihollisen juonet eivät ole meille vieraat, puutarhassa aikojen alussa sielunvihollinen vietteli ihmisen ajatusmaailmassa tekemään vastoin Jumalan tahtoa, vääristämällä ja kyseenalaistamalla Jumalan sanaa. Niin se tekee vielä tänäkin päivänä.

Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää. (Room 8:13)

Roomalaiskirje ilmoittaa lihan mukaan elävien kuolevan, mutta hengen mielen mukaan elävien saavan elää. Tähän liittyy vahvasti prosessi mielen uudistumisesta, lihan tekojen kuolettamisesta, tämä ei tapahdu hetkessä vaan on prosessi ja muistutan, että se kaikki tapahtuu Jeesuksen Kristuksen armon alaisuudessa. Tässä yhteydessä näen mieleni olevan luvattu maa / paratiisi / puutarha, jota lähden valloittamaan Hengen ja Sanan voimalla. Kaikki me jo tiedämme, että vaikka kuinka yritämme muuttua tai muuttaa itseämme, huomaamme sen olevan silkka mahdottomuus, siksi tarvitsemmekin Kristuksen voiman tähän prosessiin. Luvattuun maahan ei vain kävelty, siellä nähtiin olevan valtavan ihania hedelmiä ja muutenkin olevan kaunis maa, mutta sitä hallitsivat jättiläiset ja vahva kansa. Joosua ja Kaaleb näki nuo vain suupalana ja olivat valmiit taistoon maan valloittamiseksi, mutta muut peljästyivät ja jänistivät. Kuinka sinä näet? Onko vastassasi jättiläisiä ja valtavia esteitä? Mitä ajattelit tehdä? Suosittelen Joosuan  mielen mukaista hengen täyteyttä, periksiantamattomuutta ja taistelutahtoa.

Ja he kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle, ja kumarsivat petoa sanoen: "Kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?" (Ilm.13:4)

Ilmestyskirja kertoo pedosta ja lopunajoista, tässä jakeessa on meille suuri salaisuus sanojemme merkityksessä: Kumarsivat petoa sanoen, Ylistivät petoa sanoen sanoo englannin kielinen Amplified käännös (AMP). Kumarratko sinä petoa joka on vastassasi sanoen, että se on liian suuri voitettavaksi, se on osa minua, en voi sille mitään? Vai käytkö Daavidin tavoin sitä vastaan?

Mutta Daavid sanoi filistealaiselle: "Sinä tulet minua vastaan miekan, peitsen ja keihään voimalla, mutta minä tulen sinua vastaan Herran Sebaotin nimeen, Israelin sotajoukon Jumalan, jota sinä olet häväissyt. Tänä päivänä Herra antaa sinut minun käsiini, ja minä surmaan sinut, katkaisen sinulta pään ja annan filistealaisten sotajoukon ruumiit tänä päivänä taivaan linnuille ja metsän pedoille; ja kaikki maat tulevat tietämään, että Israelilla on Jumala. Ja koko tämä suuri joukko tulee tietämään, ettei Herra anna voittoa miekan eikä keihään voimalla; sillä sota on Herran, ja hän antaa teidät meidän käsiimme." (1.Sam.17:45-47)

Ole siis luja ja rohkea Herra on Sanansa mukaisesti kanssasi, Hän ei sinua jätä eikä hylkää, vaan on kutsunut sinut kulkemaan riemuvoitossa Hänen kanssaan. Hän on kutsunut sinut voittamaan itsesi ja vihollisesi ja elämään yltäkylläistä elämää puutarhassaan / paratiisissa Kristuksessa Jeesuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti