sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Väärät Profeetat paljastettuna 1


Alkuun on hyvä lukea koko 2 Pietarin kirjeen 2 luku, jotta pääsemme vahvasti Raamatun Sanaan kiinni tässä asiayhteydessä. Tähän olen ottanut oleellisimmat paikat ja tummennuksella haluan osoittaa sinulle tärkeimmät kohdat asiaan liittyen.

Raamattu kertoo selvästi, että seurakuntaan ujuttautuu valheellisia opettajia ja vääriä profeettoja. Kun Jumala luo jotakin aitoa, Saatana yrittää matkia sitä ja saa aikaan vääristymiä, valheellista. Tälläisissä väärissä profeetoissa on valheen henki, tietäjä henki niinkuin apostolien teoissa 16:16 mainitaan. Tämä tietäjähenki osaa sanoa asioita jotka vaikuttavat profetaalisilta asioilta ja ovat totta, kuten tietää sinusta joitakin asioita joita ei tulisi tietää. Näin tämä henki yrittää saada sinut näkemään henkilön profeettana, mutta tämän lopullinen tarkoitus on johtaa sinut harhaan ja kietoa pauloihinsa, pois siitä mitä sinut on kutsuttu tekemään jumalan valtakunnassa, tätä asiaa valaisee Raamatussa myös Juudaan kirje ja tapahtumat 4 Moos 22-24, jossa puhutaan Bileamista.

Itse olen joutunut kohtaamaan tälläisiä ihmisiä Suomen seurakunnissa, heidän tunnistaminen ei ole helppoa, sillä he ovat kuin kuka tahansa, mutta nyt haluan antaa sinulle työkaluja väärien profeettojen tunnistamiseen. Aseet ja vastaukset löytyvät Raamatusta kuten mihin tahansa kysymykseen joka meillä on. Yleensä nämä eivät ole seurakuntien johdossa, mutta valitettavasti sinne ne pyrkivät, joko perustamalla oman pikku pesäkkeen tai valtaamalla jo olemassa olevan seurakunnan. He puhuvat seurakuntien johtajista ja muista tunnetuista Jumalan palvelijoista kuin parhaista kavereistaan ja näin hakevat luottamustasi. He kyllä julistavat Kristusta, mutta haluavat itse tulla koroitetuksi Kristuksen sijasta ja nauttivat ensimmäisistä sijoista. Jos nämä pääsevät seurakunnissa asemaan jossa saa palvella tai vanhimman rooliin, tulee heistä "vaarallisia" koska heille on osoitettu luottamusta jota he eivät ansaitse ja siksi seurakuntalaiset luottavat heihin ja he pystyvät paremmin kietomaan ihmisiä pauloihinsa tämän luottamuksen varjolla. He alkavat hiljalleen syödä luottamusta nykyisiin/muihin johtajiin puhumalla ns.hyvällä pahaa ja tuomaan epäluottamusta ja näin eristämään sinut muista omaan porukkaansa ja eliminoimaan tiellä olevat. Loppujen lopuksi he aiheuttavat valtavaa tuhoa seurakunnissa, jos heitä ei tunnisteta ja annetaan toimia siellä. Yleensä nämä ovat hieman erikoisia persoonia ja Narsistisen persoonallisuushäiriön oireet osuvat aika napakasti yksiin väärien profeettojen toimintatapojen kanssa.

Mutta myös valheprofeettoja oli kansan seassa, niinkuin teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia, jotka salaa kuljettavat sisään turmiollisia harhaoppeja, kieltävätpä Herrankin, joka on heidät ostanut, ja tuottavat itselleen äkillisen perikadon. Ja moni on seuraava heidän irstauksiaan, ja heidän tähtensä totuuden tie tulee häväistyksi; ja ahneudessaan he valheellisilla sanoilla kiskovat teistä hyötyä; mutta jo ammoisista ajoista heidän tuomionsa valvoo, eikä heidän perikatonsa torku. (2Piet2:1-3)

He siis käyttävät ihmisiä hyväksi, varastavat seurakuntasi/läheisesi ja kehuvat omikseen,  sanovat asioita jotka eivät ole totta ja vääristävät totuuden. Kritiikkiä he eivät kestä, kuten eivät Jumalan sanan totuuttakaan, sillä Sana paljastaa heidät.  He ratsastavat sinulla tai teillä hyville sijoille. Ylpeys on kietonut heidät omassa mielessään niin suuriksi, että he tallovat toiset jalkoihinsa muista välittämättä ja sitten vielä sanovat, että: Sillä jokainen, joka itsensä ylentää, alennetaan, ja joka itsensä alentaa, se ylennetään." (Luukas 14:11) He siis kääntävät Raamatun ja kaiken muunkin omaksi edukseen ja heistä ei ikinä löydy vikaa. Vääryydellä hankittu voitto ei ole Jumalan antama, vaan todellinen tuomio on vasta edessä, sen antaa Jumala.

Kuitenkin hän pelasti hurskaan Lootin, jota rietasten vaellus irstaudessa vaivasi; sillä asuessaan heidän keskuudessansa tuo hurskas mies kiusaantui hurskaassa sielussaan joka päivä heidän pahain tekojensa tähden, joita hänen täytyi nähdä ja kuulla. Näin Herra tietää pelastaa jumaliset kiusauksesta, mutta tuomion päivään säilyttää rangaistuksen alaisina väärät, ja varsinkin ne, jotka lihan jäljessä kulkevat saastaisissa himoissa ja ylenkatsovat herrauden. Nuo uhkarohkeat, itserakkaat eivät kammo herjata henkivaltoja, vaikka enkelitkään, jotka väkevyydeltään ja voimaltaan ovat suuremmat, eivät lausu heitä vastaan herjaavaa tuomiota Herran edessä. (8-11)

saaden vääryyden palkan; he pitävät nautintonaan elää päivänsä hekumassa; he ovat tahra-ja häpeäpilkkuja; he herkuttelevat petoksissaan, kemuillessaan teidän kanssanne; heidän silmänsä ovat täynnä haureutta eivätkä saa kylläänsä synnistä; he viekoittelevat horjuvia sieluja, heillä on ahneuteen harjaantunut sydän; he ovat kirouksen lapsia. He ovat hyljänneet suoran tien, ovat eksyneet ja seuranneet Bileamin, Beorin pojan, tietä, hänen, joka rakasti vääryyden palkkaa, (13-15)

He nauttivat pettäessään ihmisiä ja mässäilevät sanoillaan, tietenkin vain omassa sisäpiirissään, tämä ei näy ulos. Suurin vaara on nuorilla uskovilla ei siis nuorilla ihmisillä vaan niillä joihin Jumalan sana ei ole vielä tullut lihaksi, jotka eivät tunne Jumalan Sanaa ja voimaa, oli ollut uskossa vuoden tai viisikymmentä vuotta, myös henkien erottamisen armolahja auttaa kummasti. Ajan käsite pettää meidät monesti, vuodet voi viettää monella eri tapaa, hengaillessa tai Jumalan Sanaa tutkiessa Raamattukouluissa tms. Raamattu sanoo että joka tekee kutsumisensa ja valitsemisensa lujaksi ei koskaan lankea. (2 Piet.1:10) Jumalan Sanan tunteminen ja sen mukaan eläminen on siis avaintekijä voitokkaaseen elämään. Jatketaan..

Sellaiset ovat vedettömiä lähteitä ja myrskytuulen ajamia hattaroita, ja pimeyden synkeys on heille varattu. Sillä he puhuvat pöyhkeitä turhuuden sanoja ja viekoittelevat lihan himoissa irstauksilla niitä, jotka tuskin ovat päässeet eksyksissä vaeltavia pakoon, ja lupaavat heille vapautta, vaikka itse ovat turmeluksen orjia; sillä kenen voittama joku on, sen orja hän on. Sillä jos he meidän Herramme ja Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen tuntemisen kautta ovat päässeetkin maailman saastutuksia pakoon, mutta niihin taas kietoutuvat ja tulevat voitetuiksi, niin on viimeinen tullut heille ensimmäistä pahemmaksi. Parempi olisi heille ollut, etteivät olisi tulleet tuntemaan vanhurskauden tietä, kuin että sen tunnettuaan kääntyvät pois heille annetusta pyhästä käskystä. Heille on tapahtunut, mitä tosi sananlasku sanoo: "Koira palaa oksennukselleen", ja: "Pesty sika rypee rapakossa". (17-22)

Juudaksen kirje puhuu saman tyylisesti ja myös käyttää sanaa pöyhkeä. Tämä sana kuvaa hyvin väärää profeettaa, tällä on liioiteltu voiman, suuruuden ja tärkeyden tunne ts. ylimielinen ja itse käyttäisin vielä sanaa ylihengellinen. Nämä ylimieliset väärät profeetat löytävät demonin jokaisesta ja siksi haluavat ”vapauttamisen” kautta alistaa sinut. Tietäjähenki tietää sinun vanhat kuolleet heikkoutesi ja he jututtavat sinua saadakseen tietää haavasi ja näin saattaa olla, että vanhat demonit palaavat ja sinut on saatu uudelleen sidottua, vaikka sinulle luvattiin vapautta.

Ole siis Kristuksen voittama, äläkä anna kenenkään alistaa sinua! Seuraavassa kirjoituksessa jatkan aiheesta ja pääsemme paremmin näkemään ja tunnistamaan väärän profeetan, sekä estämään tämän aiheuttamasta tuhoa ympäristössämme.


Väärät profeetat paljastettuna 2

Väärät profeetat paljastettuna 3

Iisebelin henkivalta ja saatanan synagooga





1 kommentti:

  1. Näinhän se on. Hienoa Teemu, kun uskallat sanoa julkisesti miten asiat ovat. Nykyaika "tuottaa" narsistisia ihmisiä, tunnevammaisia ja kylmiä. Heitä on enemmän ja enemmän. He haluavat hallita ihmisiä ympärillään, seurakunta on otollinen paikka sellaiseen touhuun...

    VastaaPoista