lauantai 22. joulukuuta 2012

Väärät profeetat paljastettuna 3


Olemme käsitelleet väärän profeetan tapoja ja luonnetta Raamatun kautta, nyt vahvistamme vielä muutamia totuuksia Jumalan sanalla. Rakastan Raamattua, sillä se selittää kaiken ja vielä vahvistaa itsensä, tässä haluan näyttää sinulle valehtelijan sydämentilan.

Joka salavihaa pitää, sen huulilla on valhe, ja joka parjausta levittää, on tyhmä.
(Sananlaskut 10:18)

Sananlaskut kertoo meille selvästi, että joka valehetelee se vihaa, tässä käytetään vielä sanaa salavihaa ja tämä kuvaa loistavasti väärää profeettaa, sillä suullansa hän siunaa, mutta sydämessään kiroo. Rakkauden apostoli Johannes sanoo meille hyvin selkeästi, että;

Joka sanoo valkeudessa olevansa, mutta vihaa veljeänsä, se on yhä vielä pimeydessä.
(1. Johanneksen kirje 2:9)

Mutta joka vihaa veljeänsä, se on pimeydessä ja vaeltaa pimeydessä, eikä hän tiedä, mihin menee; sillä pimeys on sokaissut hänen silmänsä.
(1. Johanneksen kirje 2:11)

Jos joku sanoo: "Minä rakastan Jumalaa", mutta vihaa veljeänsä, niin hän on valhettelija. Sillä joka ei rakasta veljeänsä, jonka hän on nähnyt, se ei voi rakastaa Jumalaa, jota hän ei ole nähnyt.
(1.Johanneksen kirje 4:20)


Valehteleva ihminen on siis vielä pimeydessä, vaeltaa pimeydessä ilman suuntaa, sokeana. Väärä Profeetta on tälläinen sokea ilman suuntaa oleva pimeyden lähettiläs.

Mutta hän vastasi ja sanoi: "Jokainen istutus, jota minun taivaallinen Isäni ei ole istuttanut, on juurineen revittävä pois. Älkää heistä välittäkö: he ovat sokeita sokeain taluttajia; mutta jos sokea sokeaa taluttaa, niin he molemmat kuoppaan lankeavat." (Matt.15:13-14)

Sanomattakin on selvää, että joka eksytettynä vaeltaa pimeässä sokeana, vie koko joukkonsa turmioon. Rukoillaan siis että ihmisten, jotka kulkevat sokeana ja sidottuna,  silmät aukeavat ja he saavat taivaallisen näkökyvyn totuuden valaisemana, ennenkö he lankeavat kuoppaan, joka on aivan heidän edessään.

Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa malkaa omassa silmässäsi? Taikka kuinka saatat sanoa veljellesi: 'Annas, minä otan rikan silmästäsi', ja katso, malka on omassa silmässäsi? Sinä ulkokullattu, ota ensin malka omasta silmästäsi, ja sitten sinä näet ottaa rikan veljesi silmästä. Älkää antako pyhää koirille, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen eteen, etteivät ne tallaisi niitä jalkoihinsa ja kääntyisi ja repisi teitä. (Matteus 7:3-6)

Väärä Profeetta haluaa olla sielunhoitajasi, neuvonantajasi, hän on sinusta kovin kiinnostunut ja haluaa olla lähelläsi, hän haluaa auttaa sinua pääsemään eteenpäin uskonelämässäsi. Tämä ei kuitenkaan tule Jumalan sanan kautta, sillä hän ei ole kykenevä opettamaan Sanaa sinulle, mutta hengellinen voima hänellä on, niinkuin edeltävässä blogissa totesimme, tosin tämä on riivaajien voimaa. 

Ja minä näin lohikäärmeen suusta ja pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähtevän kolme saastaista henkeä, sammakon muotoista. Sillä ne ovat riivaajain henkiä, jotka tekevät ihmeitä. (Ilmestyskirja 16:13-14) 

Hän haluaa vapauttaa sinut, mutta todellisuudessa sitoo sinut. Hän lopulta tallaa sinun ilmestyksesi Jumalan sanasta ja nyt haluan sanoa sinulle, että uskon sinun saaneen Jumalalta ilmestyksen, mutta tämä väärä profeetta katkeruudessaan talloo sinut ja painaa alas. Se mitä olet sielunelämästäsi jakanut, hän tulee repimään sinut ja pettää luottamuksesi ja todellisen sielunhoitajan tai ystävän vaitiolovelvollisuuden, lipsauttelee asioita ikäänkuin vahingossa. He varastavat ilmestyksesi, haluaa tarkkaan kuulla Herran antamat unesi ja mielellään piirrettynä ja kirjoitettuna paperilla ja puhuvat niistä ominaan toisille. Väärä profeetta ei saa aikaan asioita muuten kuin manipulaatiolla ja valheilla. 

Nyt haluan rohkaista sinua, sillä koska Jumala on puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan!?! Väärä profeetta taistelee lihan käsivarrella, mutta meidän kanssamme on HERRA, meidän Jumalamme, meitä auttamassa ja meidän sotiamme sotimassa. Jeremian kirjan luku 23 puhuu paljon ”profeetoista” jotka ovat profeettoja omasta sydämestään, itse koroittaneet itsensä ja eivät ole Jumalan lähettämiä, saatika Jumalan mielen mukaisia.

Minä olen kuullut, mitä sanovat nuo profeetat, jotka ennustavat minun nimessäni valhetta sanoen: 'Minä olen nähnyt unta, olen nähnyt unta'. Kuinka kauan? Mitä on mielessä noilla profeetoilla, jotka ennustavat valhetta, ennustavat oman sydämensä petosta? Aikovatko he unillaan, joita he kertovat toinen toisellensa, saattaa minun kansani unhottamaan minun nimeni, niinkuin heidän isänsä ovat unhottaneet minun nimeni Baalin tähden? (25-27)

Katso, sentähden minä käyn niiden profeettain kimppuun, sanoo Herra, jotka varastavat minun sanani toinen toiseltansa. Katso, minä käyn niiden profeettain kimppuun, sanoo Herra, jotka ottavat sanansa omalta kieleltään, mutta sanovat: 'Se on Herran sana'. Katso, minä käyn niiden kimppuun, jotka ennustavat valheunia, sanoo Herra, ja kertovat niitä ja eksyttävät minun kansaani valheillansa ja kerskumisellansa, vaikka minä en ole heitä lähettänyt enkä käskenyt ja vaikka heistä ei ole mitään hyötyä tälle kansalle, sanoo Herra. (30-32)

Mielestäni on hienoa, koska taistelu on henkivalloissa, että Herra sanoo itse käyvänsä näitä vääriä profeettoja vastaan. Tässä saamme nähdä Sananlupauksen siitä kuinka Herra on meidän puolustajamme, meidän tehtävämme on julistaa ja rukoilla. Tähän kohtaan on myös hyvä lukea Hesekiel 13:1-16, jonka Herra on jo puhunut viime talvena (2011) vääriä profeettoja vastaan. 

Raamatun sana antaa meille paljon hyviä neuvoja, joten jos epäilet ystäväsi tilaa, toimi sanan mukaan, sillä se on totuus. Myös jos ystävääsi syytetään jostakin, suosittelen, että otat itse henkilökohtaisesti asioista selvää ja uskot omaan mielipiteeseesi, et toisten, etkä ryhmäpaineen alaiseen. On silkkaa tyhmyyttä kääntää selkä jollekin toisten juorujen takia. Mielestäni myös on järkevää perustella hylkääminen Raamatulla mikäli niin aiot tehdä, muutoin uskon, että olet eksynyt sanasta, sillä Jumala vihaa hylkäämistä ja eroa. On siis tärkeää koetella ja ottaa selvää henkilökohtaisesti.

Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan. 1Joh 4:1

Mutta minä kehoitan teitä, veljet, pitämään silmällä niitä, jotka saavat aikaan erimielisyyttä ja pahennusta vastoin sitä oppia, jonka te olette saaneet; vetäytykää pois heistä. Sillä sellaiset eivät palvele meidän Herraamme Kristusta, vaan omaa vatsaansa, ja he pettävät suloisilla sanoilla ja kauniilla puheilla vilpittömien sydämet. Room 16:17-18

Jos joku on saanut sinut toimimaan Raamatun sanan vastaisesti, Raamattu kehoittaa hylkäämään juuri sellaisten seuran, ei niiden jotka rakentavat yhteyttä vapaudessa. Tälläiset puoskarit tekevät sinusta riippuvaisen itsestään, huomaat että sinä et kasva itsenäiseksi vaan riippuvaiseksi, jos et kerro asioitasi ja ne kuullaan jotakin jotakin muuta kautta sinua syytetään salailusta. Tälläiseen vehkeilyyn vedetään jopa muita mukaan ja valehdellaan ettei kukaan ole asiasta kertonut vaan että Pyhä Henki on ilmoittanut, vaikka juuri hetkeä aikaisemmin toinen olisi sen kertonut. Tämä on jo niin lähellä Pyhän Hengen pilkkaa, että suosittelen varovaisuutta. Olet myös itse langennut vääryyden viettelysten ansaan jos olet tälläisessä toiminnassa mukana. Tällöin suosittelen, että otat välittömästi etäisyyttä henkilöstä joka vetää sinut tälläiseen toimintaan.

Vääriin profeettoihin liittyen Johannes kehoittaa meitä koettelemaan henget ja nämä henget jotka näissä vaikuttavat eivät ole Jumalasta. Mistä ne sitten ovat, siitä aiheesta onkin seuraava blogi kirjoitukseni. Mutta nyt jatkamme vielä hetken matkaa eteenpäin

Mutta minä tulen pian teidän tykönne, jos Herra tahtoo, ja silloin minä otan selon, en noiden pöyhkeiden sanoista, vaan voimasta. 1 Kor 4:19

Kyse on siis voimasta, missä voimassa ihmiset vaeltavat, minulle evankeliumi on Jumalan voima, Raamatun Sana on voima. Väärälle profeetalle valhe ja manipulaatio on voima, sillä valheilla hän saa syöstyä jotkut Jumalan omat sivuun, petos on voima, sillä sillä hän on saanut useat lankeamaan. Sitten on vielä hengellinen voima; vihan, kirouksen, pelon ja viettelyksen henki...

Mutta minä sanon sinulle, että ei ole sellaista voimaa eikä valtaa joka saisi Kristuksen polvilleen, se on joku muu joka polvistuu. Sillä kirjoitettu on: "Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, minun edessäni pitää jokaisen polven notkistuman ja jokaisen kielen ylistämän Jumalaa". (Roomalaiskirje 14:11) Kaikki vihollisen voimat ja vallat, kaikki niiden sitomat tulevat polvistumaan Jumalan edessä ja tunnustamaan, että Jeesus kristus on Herra. Ne tulevat päätymään polvilleen!

Väärät profeetat paljastettuna 1

Väärät profeetat paljastettuna 2

Iisebelin henkivalta ja saatanan synagooga



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti