sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Väärät profeetat paljastettuna 2


Edeltävässä blogissa (Väärät profeetat paljastettuna 1) käsittelimme Pietarin kirjeen kautta väärän profeetan luonnetta ja tunnistamista, toinen hyvä kirje on Juudaan kirje, joka käsittelee samaa aihetta, siellä puhutaan kuinka keskuuteemme on pujahtanut ihmisiä jotka seuraavat Bileamin oppia, Bileam kutsuttiin kiroamaan israelia, mutta koska Jumala ei suostunut kiroamaan omaansa, joka oli pyhyydessä, neuvoi Bileam houkuttelemaan Israelin kansan haureuteen/syntiin jolloin Jumalan suoja poistuisi kansan yltä. Ja näin kansa saataisiin lannistettua ja pois Jumalan tahdosta. Tätä nämä väärät profeetat yrittävät, viekkaudella houkutella sinut pois pyhyyden tieltä ja pois Jumalan siipien suojasta.  He saattavat sinut tilanteisiin joissa on suuri vaara tehdä syntiä, puhuen syntiä vastaan, mutta viemällä sinut sitä niin lähelle, että jos et ole totisesti kuollut synnille, et voi vastustaa sen houkutusta. Huomautan että syntiä on monenlaista ja uskon, että kyse on enemmänkin ns. näkymättömistä synneistä, koska he toimivat seurakunnan sisällä, vaikka kyllä he näkyviinkin viettelevät, perustellen, että hekin ovat tehneet niin ja pelastuneita ovat ja hengen voima vaikuttaa heissä.

Te vääntelette elävän Jumalan, Herran Sebaotin, teidän Jumalanne, sanoja. (Jer.23:36)

Viimeisenä aikana tulee pilkkaajia, jotka vaeltavat jumalattomuutensa himojen mukaan". Nämä juuri saavat aikaan hajaannusta, he ovat sielullisia, henkeä heillä ei ole. (Juuda 18-19)

Tämän kohdan sisältö on valtava, ja paljastaa meille suuren hengellisen totuuden. Selvää on, että valheilla saadaan aikaan hajaannusta niin että saadaan jopa kaverit karttaamaan sinua/toista. He syövät luottamuksen sinulta ja kääntävät valheillaan toiset sinua vastaan. Kipu on sanoinkuvaamaton, käytän tässä Psalmistin sanoja.

Sillä ei minua herjaa vihollinen - sen minä kestäisin - eikä minua vastaan ylvästele minun vihamieheni - hänen edestään minä voisin lymytä; vaan sinä, minun vertaiseni, sinä, minun ystäväni ja uskottuni, jonka kanssa me elimme suloisessa sovussa, yhdessä vaelsimme Jumalan huoneeseen juhlakansan kohinassa! (Ps.55:13-15)

Joka päivä he vääntelevät minun sanojani, kaikki heidän ajatuksensa tarkoittavat minulle pahaa. He ahdistavat, he väijyvät minua, he vakoilevat minun askeleitani, sillä he tavoittavat minun henkeäni. (Ps.56:6-7)

Minne sinä voit mennä, kun sinun ystäväsi on käännetty sinua vastaan, jonka kanssa olet käynyt seurakunnassa, olet vain sinä ja sinä. Kaikki valheen ja turhan panettelun tähden. Ystäväsi ovat alkaneet puhua sinusta pahaa; ”Ei siitä mitään tullut, paha on ottanut hänestä vallan. Luuli itsestään liikoja...”

Olen huomannut, että taistelussa Saatanan henkeä vastaan on aivan sama mitä sinä sanot, sillä sanasi aina käännetään sinua vastaan. Tekosi väännetään aina valheellisiksi. Se on hyvin manipuloiva henki, kuinka muuten kukaan kääntyisi ystäväänsä vastaan jos tämä ei ole tehnyt sinulle mitään pahaa. Siksi käytän sanaa ylihengellinen, koska hengellisyyden varjolla saadaan ihminen toimimaan inhimillistä oikeudentajua ja jopa Raamatun sanaa vastaan.

Tuo mies käy käsiksi niihin, jotka hänen kanssaan rauhassa elävät, hän rikkoo liittonsa. Hänen suunsa on voita sulavampi, mutta hänellä on sota mielessä; hänen sanansa ovat öljyä lauhkeammat, mutta ovat kuin paljastetut miekat. (Ps.55:21-22)

Kuinka kauan te yhtä miestä ahdistatte, hänet yhdessä surmataksenne, niinkuin hän olisi kaatuva seinä, niinkuin murrettu muuri? He vain pitävät neuvoa, miten syöstä hänet korkeudestaan. He rakastavat valhetta, he siunaavat suullansa ja kiroavat sydämessänsä. (Ps.62:3-4)

Totuus on se, että ne jotka on käännetty sinua vastaan, eivät säästy väärän profeetan kynsistä, sillä hän rikkoo liittonsa kaikkien kanssa, petollinen sydänjuuriaan myöten. Suurimmassa vaarassa ovat hengelliset johtajat. Tapa jolla tietäjähenki ja väärä profeetta toimii alussa on mielistely salakavalasti, korottaa ja kehuu sinua, ihmettelee kuinka muut eivät ole nähneet sinun valtavaa kutsua Jumalan valtakunnan työssä, ainostaan tavoitteena saada luottamuksesi ja sitten tuhota sinut, kieroa, eikö? Jossain vaiheessa kun on kyllästynyt sinuun hän alkaa sinun takanasi nostaa toista ja sinullekkin kehua, kuinka suuri kutsu tällä toisella on ja kuinka valtavia ilmestyksiä hän on saanut, toisaalta vähätellen kutsun merkitystä, ja hiljalleen alkaa painaa ja vähätellä sinua, tavoitteena iskeä sinut kuoliaaksi hengellisesti, yrittää saada sinut lankeamaan ylpeyteen, kateuteen, tälläisin näkymättömiin synteihin. Ulkopuolelle puhuu ”siunaten”, ”hyvää”; kaikkeni tein tuon veljen/sisaren hyväksi, mutta ei se kestänyt sitä mitä vaatii olla Jumalan käyttämä ja sydämessään julistaa sinulle tuomiota ja kirousta. Täysin ulkokultaista touhua, on tärkeää, että kaikki näyttää hyvälle ulospäin, ei väliä vaikka valehtelee.

Alussa lukemamme Juudaksen kirjeen toinen suuri hengellinen ilmoitus on että henkeä heillä ei ole, he ovat sielullisia. Edenin puutarhassa Saatana sai ihmisen lankeamaan syntiin ja ihmisen tuli kuolemalla kuolevan, ihminen kuoli tällöin hengellisesti ja Saatana sai vallan ihmisen sielusta, koska voitti ihmisen sielun tasolla, siksi puhummekin monesti sielunvihollisesta. Jumala on kuitenkin tarkoittanut meidän elävän hengellisesti elävää elämää Kristuksessa, siksi Jeesus sanoi, ettei kukaan voi tulla Jumalan luokse ellei synny uudesti ylhäältä. Uudesti syntymä Kristuksessa palauttaa meidät elämään hengellisesti elävää elämää, että Pyhä Henki hallitsee sielumme elämää ja ruumistamme. Tälläinen sielullinen vedetön lähde on taas avoin imemään kuivuudessaan Saatanan kätyreineen itseensä.

Matteuksen evankeliumissa sanotaan saastaisista hengistä seuraavaa: Kun saastainen henki lähtee ihmisestä, kuljeksii se autioita paikkoja ja etsii lepoa, eikä löydä. Englannin kielinen käännös sanoo, että se etsii kuivia paikkoja, 2 Piet 2:17 sanoo, että nämä ovat vedettömiä lähteitä, ts. kuivia. Sielullinen on kuiva, koska siellä ei elävän veden lähteet pulppua ja tällöin ovat altistuneet pahoille hengille, kuten tietäjä tms. hengille. Tälläinen tietäjähenki lukee myös sinun ajatuksiasi ja on mielenkiintoista kun olet havainnut tälläisen hengen ihmisessä, kuinka hän puhuu sinulle asioista joita et ole ääneen sanonut, ikäänkuin vastaten sinun ajatuksiisi, näin paljastaen itsensä.

Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'. (Matteus 7:21-23)

Huomaamme siis että väärät profeetat kulkevat jonkinlaisessa voimassa, väärä profeetta tietää omaksuvansa voiman ja käyttää sitä. Raamattu ilmoittaa selvästi, että nämä ihmiset ”luulevat” olevansa Jumalan valtakunnan suurimpia ritareita ja herroja, koska ovat tehneet voimallisia tekoja ja ajaneet riivaajia ulos ja ennustaneetkin vielä. Mutta Jeesus vastaa ettei tunne heitä, koska nämä ovat laittomuuden tekijöitä. Eihän riivaajien ulosajaminen tai profetoiminen ole laittomuutta, ne ovat merkkejä jotka seuraavat niitä jotka uskovat. (Mark 16:17-18) Kyse ei olekkaan siitä mitä olemme tehneet Jumalan valtakunnan eteen vaan siitä, että noudatammeko me itse Jumalan Sanaa. Tästä löytyy vaikka kuinka paljon esimerkkejä Raamatusta, mutta laitan tähän nyt muutaman paikan joista voit aloittaa tutkimisen (Joh:14:21, 23-24; 1Joh2:3-6; Ilm 12:17, 14:12). 

Meidän kaikkien tulisi kasvaa Hengen hedelmissä, ja väärät profeetat lopulta paljastavat itsensä, koska heiltä puuttuu; rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen. (Gal5:22) Kyse ei siis ole pelkästään mitä hedelmää meidän ympärillämme on vaan mitä hedelmää meissä on. Jos huomaat jossakin ihmisessä jotakin epäilyttävää, suosittelen kysymään ihmisiltä, jotka joskus ovat viettäneet aikaa tämän kanssa, todennäköisesti he tietävät jotakin mitä sinä et. Tyypillistä on, että Väärän Profeetan lähipiiri vaihtuu kovasti, koska ihmiset aina jossakin vaiheessa näkevät totuuden. Monesti taas ihmiset jotka juuri silloin ovat lähipiirissä, eivät ole vielä nähneet totuutta ja ihmisen todellista luonnetta.  Usein kun sudet raatelevat ne ovat laumassa, lammas on jäänyt yksin. Yleensä edeltävien seurakuntien johtajat ovat todennäköisesti kuulleet ja nähneet entisten jäsentensä todellisen hedelmän ja heiltä kannattaa kysyä ihan suoraan ja uskoa. Väärän profeetan lähipiiri on seurakunnan sisäinen lahko, jota tämä väärä profeetta ohjailee manipulaatiolla, ja todennäköisesti he toistavat väärän profeetan ajatuksia ja lauseita. He pitävät aina yhtä vaikka olisi toimittu väärin. He sopivat etukäteen ajatuksensa ja siksi ovat yksimielisiä, valehtelevat häikäilemättä ryhmäpaineen alla, vaikka yksilötasolla tuntisi piston sydämessään.

He ovat laittomuuden tekijöitä, koska ovat ylpeitä, katkeria, anteeksiantamattomia, vihaavat ja valehtelevat, eivät alistu auktoriteetin alle, ei Jumalan eikä seurakunnan, kuvittelevat olevansa suurempia ja sen yläpuolella. Mikäli he alistuvat, se on näennäistä, sillä se on vain oman edun tavoittelun välivaihe. 

Mutta jos teillä on katkera kiivaus ja riitaisuus sydämessänne, niin älkää kerskatko älkääkä valhetelko totuutta vastaan. Tämä ei ole se viisaus, joka ylhäältä tulee, vaan se on maallista, sielullista, riivaajien viisautta. (Jaakob 3:14-15)

Voimme siis todeta, että Väärä Profeetta tosiaan kulkee voimassa, mutta se on Jaakobin kirjeen mukaan maallista - sielullista - riivaajien viisautta ja voimaa. Huomautan ystävät, taistelu käydään henkivalloissa ja se, että asiat tulevat näkyviin tässä ajassa ja maailmassa on aina vasta pienellä viiveellä. Seuraavassa blogissa (Väärät profeetat paljastettuna 3) menemme vielä hieman syvemmälle Raamatun Sanaan koskien väärää profeettaa ja tulemme näkemään sydämen todellisen tilan Raamatun valossa.

Iisebelin henkivalta ja saatanan synagooga

3 kommenttia:

  1. Hui! Uskaltaakohan seuraavaa enää lukeakaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, etköhän Juha uskalla, Jeesus kuitenkin voittaa ja paha saa palkkansa, monesti ajattelen että mielummin liikkuisin sun sanoman kanssa, mutta Herra on kouluttanut mut eri hommiin vaikka samalle talolle ollaankin hommissa. Toinen jakaa kutsuja ja toinen siivoo sotkuja ennen yljän kohtaamista.

      Poista
  2. Vain todella profeetat ja hengessä puhtaat ihmiset voivat nähdä tämän ajan ja iisebelin hengen sekä valheprofeettojen työtavat. Kiitos sinulle valaisi paljon tämä kirjoitus....

    VastaaPoista