lauantai 28. syyskuuta 2013

Kuolemaan kastettu


Me olemme kuoleman tiellä teimme mitä tahansa, sillä tie elämäänkin johtaa kuoleman kautta. Kristus kuoli, jotta me saisimme elää ja ainoastaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen voi löytää elämän, tämän olen kohdallani löytänyt todeksi. Jos emme usko pelastusta Kristuksessa ja tee parannusta synneistämme, olemme kuoleman tiellä ja meitä odottaa ikuinen kadotus, toinen kuolema. Sillä Raamattu sanoo, että kaikki on syntiä tehnyt ja Jumalan kirkkautta vailla. Jos uskomme ja lähdemme vaeltamaan uskontietä kohtaamme jälleen kuoleman, tosin nämä ovat erilaisia kuolemia. Toinen kuolema tuottaa kuolemaa ja toinen elämää ympäristössään. Itse haluan tuottaa elämää ja siksi olen halukas kuolemaan tietyille teoille elämässäni, jotta Jumala saisi enemmän sijaa minussa. Yksin Jumala on elämän lähde ja haluan että tuo elävän veden lähde minussa pulppuaa kirkkaana. Raamattu sanoo 2.Tim.2:15-26 kuinka meidän tulee puhdistaa itsemme tullaksemme jaloiksi astioiksi, Jumalalle hyödyllisiksi, mitä meidän tulisi välttää ja mihin pyrkiä, siinä on siis meillä oma osuutemme.

Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa, kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi; sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä. (Room.6:4-7)

Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman, sanottiin Roomalaiskirjeessä. Meidän tulee siis vaeltaa Isän kirkkauden kautta! Johannes 15:8 sanoo, että Isä kirkastetaan, kun tuotamme paljon hedelmää ja tulemme Jeesuksen opetuslapsiksi. Uudesti synnyttyämme pitäisi siis meidän sydämemme suurimpia haluja olla seurata Kristusta pitämällä kaiken mitä Hän käski meidän pitää ja julistaa evankeliumia eli antaa oma todistuksemme uskostamme Häneen. Tätä toki voi yrittää tehdä ymmärrykselläänkin, mutta kovin raskaaksi sen äkkiä huomaa, sillä ilman Pyhää Henkeä se on ensinnäkin mahdotonta ja toiseksi asiat jotka lähtevät sydämestämme ovat paljon voimallisempia kuin asiat jotka lähtevät päästämme. Sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi, eli syyttömäksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. (Room 10:10) Tässä kaikessa on siis kysymys sydämestäsi ja sen tilasta, suu puhuu sydämen kyllyydestä. (Luuk.6:45) 

Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos ei nisun jyvä putoa maahan ja kuole, niin se jää yksin; mutta jos se kuolee, niin se tuottaa paljon hedelmää. Joka elämäänsä rakastaa, kadottaa sen; mutta joka vihaa elämäänsä tässä maailmassa, hän on säilyttävä sen iankaikkiseen elämään. (Joh 12:24-25)

Jos te siis olette herätetyt Kristuksen kanssa, niin etsikää sitä, mikä on ylhäällä, jossa Kristus on, istuen Jumalan oikealla puolella. Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä. Sillä te olette kuolleet, ja teidän elämänne on kätkettynä Kristuksen kanssa Jumalassa; kun Kristus, meidän elämämme, ilmestyy, silloin tekin hänen kanssaan ilmestytte kirkkaudessa. Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne: haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta, sillä niiden tähden tulee Jumalan viha, ja niissä tekin ennen vaelsitte, kun niissä elitte. (Kol.3:1-7)

Tämä kirkkaus joka tulee meihin Kristuksen kautta antaa meille halun ja voiman voittaa ensinnäkin synnin valta omassa elämässämme ja toiseksi levittää tuota voittosanomaa ympäristöömme. Kirkkauden kautta kuoletetut lihalliset teot jäävät elämästämme pois ja näin tuotamme kuoleman kautta elämää ja sanomaa elämästä, julistamme voittoa synnin vallasta teoillamme, jotka ovat kieltämättömiä.

jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää. (Room.8:13)

Ja niinä päivinä ihmiset etsivät kuolemaa, eivätkä sitä löydä; he haluavat kuolla, mutta kuolema pakenee heitä. (Ilm.9:6)

Raamattu sanoo meille, että tulee niin hirvittävät olot tänne maapallolle, että ihmiset etsivät kuolemaa!!! Nyt se tuntuu suurimmalle osalle meistä kaukaiselta asialta, mutta elämme jo päiviä, kun monelle tämä on totta. Monet riistävät itseltään hengen koska he ovat menettäneet toivon, ovat pelon ja tuskan vallassa. Tätä ei Jumala halua kenellekkään, sillä Jeesus tuli antamaan meille tulevaisuuden ja toivon. Vielä emme kuitenkaan elä noita päiviä joista tässä puhutaan, sillä tuona aikana kuolema on niinkuin pitkä kidutustaistelu ja kuolema pakenee ihmistä sen kärsimyksien keskellä. Voit lukea siitä tarkemmin tuon Ilmestyskirjan kohdan ympäristöstä.

Haluan kysyä sinulta, että haluatko kuolla synteihisi vai kuolla synnille??? Jumala hyvyydessään vetää sinua parannukseen uskon kautta Jeesukseen Kristukseen. Hän haluaa kasvattaa sinusta opetuslapsen, joka rakastaa Jumalaa, koska Jumala ensin rakasti sinua.

Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä näe kuolemaa." (Joh.8:51)

Voit tehdä nyt parannuksen ja rukoilla Jumalaa, että Hän pelastaa sinut kuolemalta joka ei ole vapaaehtoinen. Elämää tuottava kuolema on vapaaehtoinen ja siksi siihen kutsutaan ihmistä totuuden kautta, valhe sanoo, ettei Raamattu ole totta ja Jeesus ei ole Jumalan poika ja ettei sellaista pelastusta olekaan olemassa. Totuus on avoin, voit ottaa Raamatun käteesi ja lukea vaikka Johanneksen evankeliumin, Luukkaan, Matteuksen ja Markuksen evankeliumin, huomaat että nämä ihmiset elivät todeksi kuulemansa sanan ja niin elää tänäkin päivänä monet uskossa tähän samaan Jeesukseen, joka on armossaan heidät pelastanut kuolemalta.

Rukoile siis koko sydämestäsi.

Isä, tiedän olevani eksyksissä sinusta ja haluan tulla luoksesi Jeesuksen Kristuksen Golgatalla vuotaneen sovintoveren tähden, pelasta minut kuolemalta ja anna minulle voima voittaa kuoleman teot elämässäni. Haluan elää sinulle kirkastettua puhdasta ja pyhää elämää. En hyväksy evankeliumia ilman voimaa yli synnin vallan. Pelasta ja paranna minut lihani mielen vallasta Sinun Henkesi valtakuntaan. Haluan olla todellinen opetuslapsi, joka on puhdas sen sanan tähden jonka sinä olet puhunut. Täytä minut hengelläsi ja anna minun syntyä uudesti ylhäältä. Opeta minulle sinun pyhät tiesi armosi ja rakkautesi kautta. Isä tätä minä rukoilen ja pyydän sinun poikasi Jeesuksen Kristuksen nimessä.

Etsi itsellesi seurakunta jonka koet omaksesi ja kodiksesi, ystäviä jotka ovat hengellä täyttyneitä Jeesuksen Kristuksen seuraajia, jotka haluavat olla tukenasi ja apunasi, mutta ennen kaikkea ystäviäsi, me tarvitsemme toisiamme, tälläistä uskovien yhteyttä Jeesus kutsui seurakunnaksi. Pyhä Henki johtaa sinut kaikkeen totuuteen, kuuntele tuota hiljaista ääntä sisälläsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti