lauantai 16. marraskuuta 2013

Jumalan Sota-asu!

Meidän ei tule ainoastaan pukeutua hyviin tekoihin ja Jumaliseen elämän tyyliin, jonka kaikki näkevät teoissamme ja sanoissamme. Jumala on myös antanut meille toisen hengellisen vaatetuksen, joka on sotaa varten, sillä olemme sodassa henkivaltoja ja pimeyden ruhtinaita vastaan. Jumala ei kutsu ketään luokseen antamatta varusteita sotekentälle jolla olemme. Kun otat Kristuksen vastaan, et joudu sotatantereelle, olet siellä jo, mutta ilman Kristusta käyt taistelua täysin ilman aseistusta ja siksi kuljemme ilman Kristusta kahleissa, tappiosta tappioon. Jumala on kutsunut meidät kulkemaan voitosta voittoon. Hän hyvyydessään vielä on antanut sinulle vaatetuksen taistelukentälle jolla olet. Siitä voimme lukea Efesolaiskirjeestä.

Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet. Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa. Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä. Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska, ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille. Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet, ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana. (Efe.6:11-17)

Meidän tulee ymmärtää tila jossa maailma tällä hetkellä on, se on sotatila, tosin se on hengellinen, jonka vain hengellinen ihminen voi nähdä. Raamattu puhuu paljon oikeista ja vääristä profeetoista, varsinkin uuden testamentin puolella jos sattuu kohdallesi tekstiä vääristä profeetoista on heidän sanomansa rauha, rauha. Tämä on sinänsä harhaanjohtavaa sillä tulihan Kristus tuomaan meille rauhansa. Meidän tulee ymmärtää tilanteen konteksti, Kristus tuli sovittamaan sinun ja Jumalan välit kantamalla sinun rikkomuksesi ristille ja tuoden sinulle sovituksen Hänen verensä kautta, samalla hän toi sinulle rauhansa. On sitten aivan eri asia, että maailmassa olisi rauha vaikka sinulla onkin Kristuksen tuoma rauha, tämä on sinun rauhasi joka tilanteessa ja Jumalan kanssa. Kuitenkaan meillä ei ole sota toisia ihmisiä vastaan vaan ainoastaan henkivalloissa. Nämä väärät profeetat ja -opettajat julistavat että maailmassa olisi rauha, joka on täysin Raamatunvastainen toteamus. Yksi tapa tunnistaa tälläiset väärät profeetat on, että ne eivät halua seurakunnan pukeutuvan sota-asuun ja menevän etulinjaan taistelemaan, julistaen ettei tässä nyt mitään sotaa ole. Näin jättäen ne harvat etulinjan sotilaat yksin taistelemaan ilman taustatukea.

Sota-asumme varusteet:
Vyö          - Totuus
Haarniska - Vanhurskaus
Kengät      - Alttius Evankeliumille
Kilpi         - Usko
Kypärä      - Pelastus
Miekka      - Jumalan Sana

Tässä on sotavarustus, Jumalan sota-asu, jonka avulla kaikki taistelemme tiemme voittoon. Haarniska, kilpi ja kypärä ovat kaikki suojautumiseen tarvittavia varusteita, tämän kaiken saat antaessasi elämäsi Kristukselle; pelastus uskon kautta ja syyttömäksi julistaminen. Vyö (totuus) pitää haarniskan (syyttömyyden) tiukasti paikoillaan. Miekka (Jumalan Sana), opimme käyttämään sitä mitä enemmän sitä harjoitamme, opiskelemme ja käytämme. Miekka on varsinainen hyökkäys ja taistelu aseemme, jota myös Kristus käytti erämaakoettelemuksen aikana tehokkaasti. Miekka on eniten tarkoitettu taistelussamme pahaa vastaan. Evankeliumin etenemiseen ei tarvita kuin kengät, eikun jalkaan ja menoksi. Kengät ovat alttius, mutta evankeliumi on Jumalan voima (Room.1:16) Pukekaamme siis rohkeasti koko sota-asu, että taistelemme ja voitamme!

Minua vastaan ainakin on hyökätty kaikilla inhimillisillä ja hengellisillä osa-alueilla joita osaan kuvitella, on tuhottu ja tapettu kaikki elämä mitä olen itsessäni koskaan kokenut olleen. Ilman tätä varustusta olisin kaatunut maahan kuolleena, en olisi enää elossa, enkä varsinkaan uskossa. Mutta Kristus minussa Kirkkauden toivo, ei ole jättänyt minua yksin vaan olen saanut kasvaa Hänen tuntemisessaan ja hengellisissä totuuksissa ja lainalaisuuksissa näiden hyökkäysten kautta. Se mikä minua vastaan hyökkäsi ei tulevaisuudessa ole kuin suupala, sillä se teki kaikkensa tuhotakseen minut, niin tiedän kaikki sen juonet. Se on edelleen sama, mutta minä en ole, olen muuttunut, olen kasvanut ja osaan käyttää paremmin varustustani, olen saanut viisautta ja ymmärrystä, hengellistä näkökykyä ja voimaa Pyhässä Hengessä ja totuudessa. Raamattu selkeästi ilmoittaa ja varoittaa, että meitä vastaan tullaan hyökkäämään monella eri rintamalla varsinkin jos haluat kirkastaa Kristusta; Ja kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti Kristuksessa Jeesuksessa, joutuvat vainottaviksi. (2. kirje Timoteukselle 3:12) 

Tätä vallan ihanaa lupausta harvemmin seurakunnan pyhäkokouksessa saarnataan ja ehkä se on tehnyt monet uskovat veltoiksi, tietoisuus pitää mielen terävänä ja valppaana. Ilman sota-asua et pärjää vainojen keskellä ja kyllä, Suomessa on todella rajut vainot, ne ovat vain erilaiset kuin esimerkiksi Lähi-Idässä. Niin kauan kuin luemme asioista Raamatusta tai hengellisistä kirjoista tai vaikkapa tästä blogista voimme ajatella, että vahvoilla ollaan, mutta siinä vaiheessa kun alamme elää Raamatun totuuksia elävässä elämässä, siitä on leikki kaukana. Olemme tekemisissä voimien ja valtojen kanssa, joista emme välttämättä ymmärrä. Lue vaikka Jobin kirja Raamatusta ja ajattele omalle kohdallesi mitä Job joutui kokemaan, tälläisistä asioista puhun, kun tarkoitan että siitä on leikki kaukana. Kun sinuun ei pystytä, niin hyökätään rakkaimpiisi ja rakentamaasi. Todennäköisesti kuka tahansa meistä, kun on kaiken menettänyt saattaa olla hieman väsynyt ja vihollinen voi vielä silloin saada luvan lyödä meitä suoraan, kuten Jobia, se oli todellinen väsytystaistelu. Job kuitenkin nousi siitä jälleen ja menestyi valtavasti elämänsä loppuun asti pysyen uskollisena uskonsa alkajalle ja täydelliseksi tekijälleen.


Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?" Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen". Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä. Sentähden he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä päivät ja yöt hänen temppelissään, ja hän, joka valtaistuimella istuu, on levittävä telttamajansa heidän ylitsensä. (Ilm.7:13-15)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti