sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Mielen uudistuminen 2



Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta. Koska hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken, mikä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan, hänen tuntemisensa kautta, joka on kutsunut meidät kirkkaudellaan ja täydellisyydellään, joiden kautta hän on lahjoittanut meille kalliit ja mitä suurimmat lupaukset, että te niiden kautta tulisitte jumalallisesta luonnosta osallisiksi ja pelastuisitte siitä turmeluksesta, joka maailmassa himojen tähden vallitsee, niin pyrkikää juuri sentähden kaikella ahkeruudella osoittamaan uskossanne avuja, avuissa ymmärtäväisyyttä, ymmärtäväisyydessä itsenne hillitsemistä, itsenne hillitsemisessä kärsivällisyyttä, kärsivällisyydessä jumalisuutta, jumalisuudessa veljellistä rakkautta, veljellisessä rakkaudessa yhteistä rakkautta. Sillä jos teillä on nämä ja ne yhä enenevät, niin ne eivät salli teidän olla toimettomia eikä hedelmättömiä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tuntemisessa. 
(2.Piet 1:2-8)

Kristuksessa on kaikki tiedon ja viisauden aarteet kätkettyinä, Häntä etsiessämme löydämme yhä enenevissä määrin molempia, sekä tietoa, että viisautta. Mielen uudistumisen ytimessä on Jumalan tahdon tunteminen ja lupausten kautta kasvaminen Jumalallisesta luonnosta osalliseksi. Pietari puhuu Jumalan kirkkaudesta, jonka kautta on annettu lupaukset. Jeesus sanoi Joh 17:22 ”Ja sen kirkkauden, jonka sinä minulle annoit, minä olen antanut heille, että he olisivat yhtä, niinkuin me olemme yhtä” Jumala antoi Jeesukselle kirkkauden, jonka Jeesus antoi sitten meille yhteyden voimaksi, joka on yksi uskonelämämme väkevimpiä voimavaroja, siksi vihollinen pyrkii aina eristämään joukosta, että sillä olisi mitään mahdollisuutta meihin. Mielen uudistuminen saa aikaan sen, että meissä alkaa näkyä hengen hedelmät ja Psalmistin (51:12) sanoilla meillä on pelastuksen ilo, ja alttiuden henki.

Jos nyt hänen Henkensä, hänen, joka herätti Jeesuksen kuolleista, asuu teissä, niin hän, joka herätti kuolleista Kristuksen Jeesuksen, on eläväksitekevä myös teidän kuolevaiset ruumiinne Henkensä kautta, joka teissä asuu. Niin me siis, veljet, olemme velassa, mutta emme lihalle, lihan mukaan elääksemme. Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää. (Room 8:11-13)

Ihminen on kolmiyhteinen, kuten Jumala. Jumala on Isä, Poika ja Pyhä Henki, Ihminen taas on henki, sielu Ja ruumis. Aivan kuten Poika oli alamainen Isälle, tulee sielumme olla alamainen hengelle, kun henkemme hallitsee sieluamme (mm. tahtoamme) alkaa lihan teot rapistua elämästämme ja kuolla pois. Näin on mielen uudistuminen alkanut tehdä meissä työtänsä väkevällä kädellä ja henki kuolettaa lihan tekoja ja Jumalan elämä vaikuttaa meissä yhä voimallisemmin.  Monesti Sana tuomitsee meidät ja huomaamme suurta vajavaisuutta itsessämme. Jumala ei halua masentaa meitä, siksi Hän antoi meille armon, sillä syntimme taakka on suuri ja mahdoton ihmisen sitä kantaa. Myös vajavaisuutemme Jumalaan verrattuna on niin valtava, että tunnemme olomme hyvin pieneksi Jumalan rinnalla.

Sillä liha himoitsee Henkeä vastaan, ja Henki lihaa vastaan; nämä ovat nimittäin toisiansa vastaan, niin että te ette tee sitä, mitä tahdotte. (Galatalaiskirje 5:17)

Syntiinlankeemuksen kautta ihmisestä on tullut kovin lihallinen, toisin sanoen ihminen elää lihan himoissa ja se ei ole Jumalan tahto. Näemme että sielumme on taistelukenttä ja sen Herruudesta taistelevat Henki ja Ruumis (Lihallinen elämäntapamme). Ihmiselle hyvä ja pyhä elämäntapa on elää Jumalalle pyhitettyä elämää, kuten Hän on sen ilmoittanut. Se oli kuitenkin tullut ihmiselle mahdottomaksi lihan heikkouden tähden ja siksi tuli Jumalan Poika Jeesus Kristus sovittamaan syntimme ja syntien sovituksen jälkeen Isä lähetti Pyhän Hengen meille kirkastamaan Kristusta, muistuttamaan kaikesta mitä Jeesus on käskenyt meidän pitää, neuvontantajaksi, voimaksi... lista on pitkä ja lupaava, sillä Pyhä Henki, Jeesus ja Jumala ovat meidän puolellamme, kuka voi siis olla meitä vastaan? Se mikä ihmiselle on mahdotonta, on Jumalalle mahdollista, siksi Pyhän Hengen voimassa meille on mahdollista elää Jumalalle pyhitettyä elämää ja pitää mitä Hän on käskenyt pitää ja voittaa sielumme Herruus Kristukselle.

Nyt iloitsen, en siitä, että tulitte murheellisiksi, vaan siitä, että murheenne oli teille parannukseksi; sillä te tulitte murheellisiksi Jumalan mielen mukaan, ettei teillä olisi mitään vahinkoa meistä. Sillä Jumalan mielen mukainen murhe saa aikaan parannuksen, joka koituu pelastukseksi ja jota ei kukaan kadu; mutta maailman murhe tuottaa kuoleman. (2.Kor7:9-10)

Se jos tunnet olosi ja itsesi Sanaa lukiessasi vajavaiseksi ja huonoksi voi olla terve reaktio, sillä jos olet todellinen Sanan tekijä, saa tuo tunne sinut tekemään parannusta ja muuttamaan toimintatapojasi tai tapaasi puhua, sanoillamme on suuri voima se lisää tätä Jumalallista muutosprosessin vauhtia elämässäsi tai tyrehdyttää sen, riippuen mitä suustasi päästelet. Jumala hyväksyy sinut sellaisen kuin olet, mutta kutsuu sinut muutosprosessiin, se kuinka antaudut tuolle prosessille määrittää sinun hengellistä kasvuasi Kristuksessa, sanon edelleen, hengellistä ikäämme ei mitata uskossaolovuosissamme.

Koska siis Kristus on kärsinyt lihassa, niin ottakaa tekin aseeksenne sama mieli-sillä joka lihassa kärsii, se lakkaa synnistä ettette enää eläisi tätä lihassa vielä elettävää aikaa ihmisten himojen mukaan, vaan Jumalan tahdon mukaan. (1.Piet.4:1-2)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti