sunnuntai 16. marraskuuta 2014

HUUTAVAT KIVET

Jo kuukauden päivät on tämä Raamatupaikka eri muodoissaan puhutellut sisintäni. Tämä on erittäin opettavainen paikka ja näen tämän kertovan myös osaltaan herätyksestä johon olemme astumassa, voimallisesta herätyksestä, Pyhän Hengen liikehdinnästä, joka tulee ennen Kristuksen paluuta ja muuttaa kansakuntamme kohtalon.

Ja kun hän jo oli lähellä, laskeutuen Öljymäen rinnettä, rupesi koko opetuslasten joukko iloiten kiittämään Jumalaa suurella äänellä kaikista voimallisista teoista, jotka he olivat nähneet, sanoen: "Siunattu olkoon hän, joka tulee, Kuningas Herran nimessä; rauha taivaassa ja kunnia korkeuksissa!" Ja muutamat fariseukset kansanjoukosta sanoivat hänelle: "Opettaja, nuhtele opetuslapsiasi". Mutta hän vastasi ja sanoi: "Minä sanon teille: jos nämä olisivat vaiti, niin kivet huutaisivat". Ja kun hän tuli lähemmäksi ja näki kaupungin, itki hän sitä ja sanoi: "Jospa tietäisit sinäkin tänä päivänä, mikä rauhaasi sopii! Mutta nyt se on sinun silmiltäsi salattu. Sillä sinulle tulevat ne päivät, jolloin sinun vihollisesi sinut vallilla saartavat ja piirittävät sinut ja ahdistavat sinua joka puolelta; ja he kukistavat sinut maan tasalle ja surmaavat lapsesi, jotka sinussa ovat, eivätkä jätä sinuun kiveä kiven päälle, sentähden ettet etsikkoaikaasi tuntenut." Ja hän meni pyhäkköön ja rupesi ajamaan myyjiä ulos ja sanoi heille: "Kirjoitettu on: 'Minun huoneeni on oleva rukoushuone', mutta te olette tehneet siitä ryövärien luolan." Ja hän opetti joka päivä pyhäkössä. Mutta ylipapit ja kirjanoppineet sekä kansan ensimmäiset miettivät, miten saisivat hänet surmatuksi; mutta he eivät keksineet, mitä tekisivät, sillä kaikki kansa riippui hänessä ja kuunteli häntä. (Luuk 19:37-48)

Ensinnäkin, kun ne jotka ylistävät Jumalaa hengessä ja totuudessa nousevat yhteydessä ylistämään Jumalaa, nousee vastarinta joidenkin fariseusten taholta, ihmisten jotka tuntevat Jumalan sanan, jotka ovat hengellisessä auktoriteettiasemassa, hengellisiä johtajia. Näin on ilmeisesti käynyt aina ennen suurta herätystä ja sen aikana, suuri vastarinta tulee ns. omien puolelta. Syy miksi näin käy, on että he eivät itse ole tunnistaneet omaa etsikkoaikaansa ja Jumala on antanut herätyksen hengen niille jotka ovat olleet alttiit ja ottaneet sen vastaan. Jumala olisi siis halunnut siunata kaupungeissa jo oleita kirkko- ja seurakuntia hengenvuodatuksella, mutta ne eivät ottaneet sitä vastaan.

 Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle (Ilm.3:20)

Ongelma ei siis ole niiden jotka ovat alkaneet ylistää Jumalaa hengessä ja totuudessa, vaan niiden, jotka eivät ottaneet sitä vastaan. Jumala olisi halunnut antaa heille enemmän, mutta he eivät päästäneet Jeesusta Kristusta toimimaan omassa yhteisössään. Tästä johtuen Jeesus kyyneleet silmisään totesi miten sille paikalle tulee käymään, koska Hänen Herrauttaan ei oltu päästetty vaikuttamaan, tulee vihollisjoukot jotka aiheuttavat valtavaa tuhoa. Tämä kaikki sen takia, ettei avannut ovea Kristukselle, vaikka tunsi Jumalan sanan, ei tunnistanut Kristusta, kun Hän kolkutti ovella ja olisi halunnut siunata yhteisöä. Näinhän kävi myös Jeesukselle, vaikka Hän on itse Jumalan Sana, josta Laki ja Profeetat (eli VT) kertovat, eivät fariseukset ja lainoppineet nähneet Jumalan tarkoitusperien täyttymystä Kristuksessa, vaikka koko vanha testamentti kertoo Jeesuksesta.

Myös sen aikainen seurakunta oli muuttunut kaikenlaisen hengellisen bisneksen pyörittämisen tyyssijaksi. Jeesus käytti sanoja ”ryövärien luola”. Jumalan huone, oli se nykykielessä mikä tahansa; kirkko, seurakunta, yhteisö... tulisi olla paikka, jossa on Hengen vapaus ja Totuuden julistus, siis hengessä ja totuudessa, jos sinulla ei ole toista, niin sinulla ei ole kumpaakaan, sillä ne ovat yksi ja sama. Henki muistuttaa meitä kaikesta mitä Jeesus on sanonut, eli sanasta. Jos meillä on henki, mutta emme tunne totuutta, eli Jumalan Sanaa olemme helposti eksytettävissä. Jos tunnemme sanan, mutta meillä ei ole henkeä, olemme vain kuolleita Jumalan sanan kriitikoita, toisin sanoen fariseuksia. Monessa asiassa meidän tulee olla absolutisteja, kuten kaikenlaista syntiä kohtaan, mutta tässä asiassa meidän tulee löytää se niinsanottu kultainen keskitie. Eli tuntea Jumalan Sana ja olla täynnä Jumalan Henkeä, olla herkkä Jumalan Hengen liikehdinnälle, kuulla Jumalan ääni kuten Abraham kuuli ja lähti paikkaan jonka Jumala näyttää, tehdä mitä Jumala kehoitti häntä tekemään. Mutta kaiken tämän keskellä meidän tulee tuntea Sana, että emme kuuntele kaikkia henkiä jotka puhuvat, vaan meidän tulee koetella henget ja niiden sanoma Jumalan Sanan valossa. Jos emme siis tunne Sanaa elämme eksytyksen vaaravyöhykkeellä. Jos meillä ei ole Pyhää Henkeä, olemme vielä kuolleita.

Tämä on siis myrskyvaroitus sinulle, joka elät Jumalan tahdon keskipisteessä, kun Jumalan liikehdintä alkaa maassamme niin kuohunta alkaa. Sinun on hyvä olla käynyt jo monet myrskyt läpi, että kykenet seisomaan sen keskellä mitä tulee. Kun Jumala alkaa tehdä suuria asioita kauttasi niin jotkut fariseukset nousevat sinua vastaan, ylipapit, kirjanoppineet... eli koko hengellisen johtajiston kaarti, jotka eivät avanneet ovea Jeesukselle, joka aikanaan kolkutti heidän ovellaan. Nyt he kaikenlisäksi haluavat estää Jeesuksen toimimasta sinun kauttasi, eivätkä pelkästään he, vaan myös kansan maallinen johto. He kaikki haluavat sinut pois Hengen virasta, johon Jumala on sinut asetttanut. 

Jos taas olet hengellinen johtaja joka luet tätä ja näet, että olet pelännyt antaa tilaa hengenliikehdinnälle yhteisössäsi, voit tehdä parannuksen niinkuin syntinen teiltään ja avata ovet ja ikkunat niille jotka vaeltavat jo hengessä. Voit antaa heille tilaa yhteisösi tilaisuuksissa tai jopa antaa heidän pitää herätyskokouksia ja tukea heitä viisaudella ja ymmärryksellä jota sinulla on seurakunnan yms. johtajana. Hengessä palavat vain haluavat rakentaa Jumalan valtakuntaa ja sinun seurakuntaasi tai yhteisöäsi (tosiasiassa seurakunta on Herramme), anna sinä puolestasi heille täysi tukesi niin he eivät lähde pois tai kuole penkkiin. Ole sinä rohkea ja johda yhteisösi Jumalan hengen voimaan ja palaviksi Kristuksen opetuslapsiksesi. Sinut on kutsuttu rohkeuteen ja asemassasi määrität mitä yhteisössäsi voi tapahtua.

Jos emme katso tätä Raamatunpaikkaa henkilökohtaisesta näkökulmasta vaan maamme kannalta, voimme nähdä toisenlaisen kuvan. Näemme vielä toivon monien eksyneiden kohdalla, jos maamme vielä elää etsikkoaikaansa. Kysymys on, että ottaako se Kristuksen vastaan ja avaa oven Jumalalle vai kieltäytyykö avaamasta ovea joidenkin fariseusten tavoin? Kieltäytyminen tuo tullessaan valtavat tuhot kuten Raamatunpaikka sevästi kertoo, ovien avaaminen Jumalalle taas tuo kansalle vapautuksen orjuuden ikeestä. Tämänhetkinen taloustilanne kuvaa täysin Israelin kansan orjuutta Egyptissä, työmäärää ja lastia lisättiin lisäämistään. Nythän kaikkea kiristetään, verot  ja tavaroiden hinnat nousevat, etuudet katoavat kuin tuhka tuuleen. Kansa väsyy jo nuorena painolastin alle, jonka kansan eliitti on laittanut heidän ylleen. Jumalan sanan totuuden puhuminen ja noudattaminen tekee sinusta ahdasmielisen ja hyljeksitys. Sanaa käännellään korvasyyhyyn ja Sanan perustotuuksia yritetään romuttaa maamme lain kautta. Tunteeko maamme siis etsikkoaikansa? Kääntääkö se Kristukselle selkänsä vai kääntyykö se Kristuksen puoleen nöyrtyen ylpeydestään ja ahneudestaan. 

Kaikki on mahdollista sille joka uskoo, sanoo Raamattu! Uskotko sinä että seurakuntien, kirkkojen ja maamme johtajat voivat nähdä työnkuvansa ja palkkapussinsa ohitse, että kyse on vain ja ainoastaan Kristuksesta. Näetkö, että seurakuntasi voisi antaa enemmän kaupungillesi? Näetkö myös että valintasi sukulaisuuden pohjalta ei välttämättä ole Kristuksen valinta. Myöskään valinta tietyn koulutuksen perusteella ei ole välttämättä Herran, sillä tutkimattomat ovat Hänen tiensä ja tärkeintä on että seuraamme Herraa, eikä se, että täytämme tietyt inhimilliset kriteerit. Valitse apostolien tavoin ne jotka olivat täynnä Henkeä, äläkä veljenpoikaasi, vaikka rakastatkin häntä. Jos valintasi perustuu sukujuuriin, muodostuu yhteisöstäsi sisäänkääntynyt lahko, saatat pettyä lopputuloksiin matkan varrella.

Minä uskon, että vaikka moni asia näyttää silkalta mahdottomuudelta inhimillisin silmin katseltuna, Jumala voi ja tekee asioita joista emme vielä näe kuin pienen pilven hattaran Elian palvelijan tavoin. Pienen pilven, josta tulee vuosien kuivuuden jälkeen valtava rankkasade ja sekä seurakuntiemme, että maamme hengellinen kuivuus muuttuu täysin tässä sateessa.


Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, ja nuorukaisenne näkyjä näkevät, ja vanhuksenne unia uneksuvat. Ja myös palvelijaini ja palvelijattarieni päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni, ja he ennustavat. (Apostolien teot 2:17-18)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti